Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 22, 2025, 10:07:09 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1]
Drukuj

Autor Wątek: Konwertery/Kompresory Video/Audio  (Przeczytany 5718 razy)
Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť : Czerwiec 20, 2008, 05:25:54 ť

Poszukajcie lub poleccie jakieś dobre programy które zmienią wielkość pliku wideo nie niszcząc przy tym jakości video i audio jednocześnie. Ostatnio znalazłem AutoGordianKnot.2.45 lecz do końca idealny nie jest.

PiotrK
Potępiona dusza
**

plejer

Ť Odpowiedz #1 : Czerwiec 20, 2008, 07:49:15 ť

Jeśli korzystasz z Sony Vegas, to to może ci pomóc:
http://matt667.shou.pl/gesior7/viewtopic.php?t=20(Poradnik do dobrej kompresji video)

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #2 : Czerwiec 20, 2008, 07:55:19 ť

Spojrzałem na psot niżej i odechciało mi się. Szukamy dalej. Najlepiej jakby to było "gwarantowane" że jakość będzie się miała dobrze do wielkości filmu. Ale widzę że szukasz w dobrym kierunku. Słyszałem o tak zwanym h.264 czy coś takiego... podobno jest potężny ale mało powszechny więc zastanawiam się.

KOMODO
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #3 : Czerwiec 29, 2008, 12:32:32 ť

Spojrzałem na psot niżej i odechciało mi się. Szukamy dalej. Najlepiej jakby to było "gwarantowane" że jakość będzie się miała dobrze do wielkości filmu. Ale widzę że szukasz w dobrym kierunku. Słyszałem o tak zwanym h.264 czy coś takiego... podobno jest potężny ale mało powszechny więc zastanawiam się.
kompresuyj smialo  h.264 jest w kazdej wiekszej paczce kodeckow np: K-Lite Codec Pack

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #4 : Czerwiec 29, 2008, 08:54:38 ť

Przydały by się jeszcze informacje czym skompresować tym kodekiem chodzi mi o converter i jakimi parametrami dla 7 minutowego filmu... tak by jakość była w miarę mocna i nie ważyło mi tu 300 mega. Jestem coraz bliżej końca prac, praktycznie jeszcze się bawię w creditsach... czekam na ostatnia grafikę od Barmana bądź Zwyrola a w między czasie dodaje jakieś efekty by film wyglądał ciekawiej i mniej liniowo. Ale szacuję że jeśli pójdzie dobrze to już za tydzień powinienem wypuścić filmik w obieg... ale zależy to od conversji. Muszę mieć pewniaka.

Strony: [1]
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS