Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 03:27:02 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: 1 [2] 3
Drukuj

Autor Wątek: PK FragMovie 2008 SE  (Przeczytany 16504 razy)
Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #15 : Lipiec 06, 2008, 11:38:01 ť

Dzięki sprawdzę ale teraz wracajmy do tematu bo widzę że ten fragmovie robi sobie rozgłos niezły

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #16 : Lipiec 06, 2008, 12:28:22 ť

Dzięki sprawdzę ale teraz wracajmy do tematu bo widzę że ten fragmovie robi sobie rozgłos niezły
Nom, będę go oczekiwał z niecierpliwością, bo zapowiada się grubo, ale póki co to CZEKAM przede wszystkim na premierę Pain Paradise.

pain mógłbyś dać jakiś frag z  swojego starego fragmovie
Pain będzie miał jeszcze - tak jak każdy - czas na nabicie nowych fragów, przydałoby się jakieś infa, np. czy xaero nagrywa to bez widocznej broni czy też z widoczną czy obojętnie.

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #17 : Lipiec 06, 2008, 02:10:19 ť

Nagrywam bez widocznej broni.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #18 : Lipiec 06, 2008, 02:21:49 ť

Wiem, że kryteria w doborze fragów są ostre, ale fajny frag tu popełnił YANS - pierwsza minuta demka -  killua przy złotej zbroi nie dostaje z miniguna, obrywa z rakiety i ginie w powietrzu z kołka. Możliwe, że jesteś bardzo wybredny i odrzucisz; no i nie wiem jak kwestia praw autorskich
Ť Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 02:36:56 wysłane przez Ye-back ť Zapisane

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #19 : Lipiec 06, 2008, 03:02:44 ť

Xaero proponowałbym ci brać all fragi czy z broniami czy bez... bo jeśli frag jest dobry a wywalasz go z powodu widocznej broni może być troszkę nie fair oraz będziesz miał troszkę mniej fragów. Bez broni jakoś dziwnie mi sie ogląda fragmovie  bo widać tylko latające rakiety i kołki a resztę by zauważyć trzeba kilkakrotnie obejrzeć.

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #20 : Lipiec 06, 2008, 03:09:27 ť

Wiem, że kryteria w doborze fragów są ostre, ale fajny frag tu popełnił YANS - pierwsza minuta demka -  killua przy złotej zbroi nie dostaje z miniguna, obrywa z rakiety i ginie w powietrzu z kołka. Możliwe, że jesteś bardzo wybredny i odrzucisz; no i nie wiem jak kwestia praw autorskich

Wszystko fajnie ale to są demka w formie .pkd co dyskwalfikuje je na wstępie...chodzi o zachowanie jakości i ciągłości wyświetlanego materiału... nie może być tak że część fragów robiona jest z plików .pkd a inne z czystego nieskompresowanego .avi.

Podobnie sprawa się ma jeśli chodzi o wyświetlanie broni..

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #21 : Lipiec 06, 2008, 06:36:33 ť

Wszystko fajnie ale to są demka w formie .pkd co dyskwalfikuje je na wstępie...chodzi o zachowanie jakości i ciągłości wyświetlanego materiału... nie może być tak że część fragów robiona jest z plików .pkd a inne z czystego nieskompresowanego .avi.
Chodzi o to, że fragi mają być nagrywane "na żywo" podczas gry w PK (np. z odpalonym i nagrywającym Frapsem podczas gry)? Chytry

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #22 : Lipiec 06, 2008, 10:11:58 ť

tak

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #23 : Lipiec 07, 2008, 02:42:42 ť

Żartujesz Xaero? Tak to będzie tak zamulało że szok i jak uzyskasz 100fps... nie każdy ma sprzęta wymiatacza. Chyba że ktoś siądzie na specu i będzie nagrywał ale tylko momenty walki a i tak będzie to cud jeśli uda mu się to nagrać... całej walki na frapsie nie ma sensu nagrywać... wielki plik by była dobra jakość a słaba przy dużej. Ja preferuje nagrywanie demka a potem na zmodyfikowanym configu by grafika i efekty odpowiadały filmikowi puścić demko i zapamiętać kiedy włączyć frapsa i nagrać tylko te 10-15 sekund  w momencie gdy jest akcja i frag. Innego sposobu nie znam by komp nie zamulał podczas gry. Chyba że jak już mówiłem... spectator.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #24 : Lipiec 07, 2008, 03:04:17 ť

Ja się domyślam, że to wszystko zostało już przekalkulowane przez pomysłodawcę projektu i jego komputer daje radę. Właściwie wszelaka pomoc w zdobywaniu fragów może wiązać się jedynie z rolą ofiary, bo jak pisał xaero wcześniej chodzi o zachowanie jakości i ciągłości wyświetlanego materiału, czyli nagrywanie na spectatorze nie ma sensu, bo wyświetla się nick gracza a jak się nagrywa na komputerze gracza to oczywiście go nie ma, na dodatek ktoś może mieć włączone w PK++ "colored icons" a inny nie, a trzeci nie ma w ogóle tegoż moda lub używa jeszcze innych ulepszaczy.

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #25 : Lipiec 07, 2008, 07:06:25 ť

Żartujesz Xaero? Tak to będzie tak zamulało że szok i jak uzyskasz 100fps... nie każdy ma sprzęta wymiatacza.

No nie każdy ma dlatego nie kazdy nagrywa takie fragmovie...ja mam do dyspozycji mocnego kompa oraz 4,3gb materiału do zrobienia więc mogę zrobić wiele materiału i to dobrej jakości.

Chyba że ktoś siądzie na specu i będzie nagrywał ale tylko momenty walki a i tak będzie to cud jeśli uda mu się to nagrać... całej walki na frapsie nie ma sensu nagrywać... wielki plik by była dobra jakość a słaba przy dużej.

Nieprawda...Ja nagrywam wszystko z mojej pozycji jak gram. Wchodzę na mapkę daję ready (nawet na ffa) i mam full framerate przy nagrywaniu. To prawda pliki wychodzą ogromne...ale wypasionej jakości... a dysk mam duży 

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #26 : Lipiec 07, 2008, 07:09:59 ť

Ja się domyślam, że to wszystko zostało już przekalkulowane przez pomysłodawcę projektu i jego komputer daje radę. Właściwie wszelaka pomoc w zdobywaniu fragów może wiązać się jedynie z rolą ofiary, bo jak pisał xaero wcześniej chodzi o zachowanie jakości i ciągłości wyświetlanego materiału, czyli nagrywanie na spectatorze nie ma sensu, bo wyświetla się nick gracza a jak się nagrywa na komputerze gracza to oczywiście go nie ma, na dodatek ktoś może mieć włączone w PK++ "colored icons" a inny nie, a trzeci nie ma w ogóle tegoż moda lub używa jeszcze innych ulepszaczy.

Coś w tym jest..ale wiem że taka pomoc jest możliwa zresztą ja każdą pomoc przyjmę chetnie i wszystko rozważę. Dla niedowiarków króciutki fragment jednego fraga...zrobiłem go wczoraj. Plik jest wykrojony z całego meczu i poddany kompresji. Zajmuje 23mb i jest to jeden frag...raczej nie znajdzie się w fragmovie to go pokazuję.

http://odsiebie.com/pokaz/273719---cee0.html

Pojawia się okienko czarne i nad okienkiem jest pobierz ten plik video... HF

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #27 : Lipiec 07, 2008, 08:50:31 ť

Dzięki.

Mam małe pytanko do forumowiczów czy ta scenka chodziła płynnie u Was? U mnie nie - domyślam się, że to kwestia mojego sprzętu (który notabene może w końcu zupgradeuje).
Pozwoliłem sobie z ciekawości zabawić się tym pliczkiem i jakimś tam programem WinAVIVideoConverter udało się mi skompresować do formatu  z rozmiaru 22 MB do 2.2 MB bez specjalnej utraty jakości.

Oczywiście płytkę będę chciał Krzywy

xaero
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #28 : Lipiec 07, 2008, 08:56:20 ť

jak za drugim razem odpalasz i ci tnie to masz słaby komp A z taką kompresją nie musze nagrywać bo 2mb pliki....hmm z 5h materiału by wyszło nie muszę iść na kompromisy jakości..bedzie git Mruga

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #29 : Lipiec 07, 2008, 09:08:36 ť

A z taką kompresją nie musze nagrywać bo 2mb pliki....hmm z 5h materiału by wyszło
Lol2

a tak na poważnie - spoko - już dawno temu zrozumiałem, że chcesz mieć maksimum pewności, że nie straciłeś na jakości. Zawsze mawiam "rób swoje"

Strony: 1 [2] 3
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS