Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 10:02:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1] 2
Drukuj

Autor Wątek: Painkiller: Overdose - demo  (Przeczytany 10463 razy)
Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť : Październik 17, 2007, 07:40:10 ť

Wydawcy gry Painkiller: Overdose przygotowali nie ladą gratkę dla fanów Painkillera. Gratką tą jest wersja demonstracyjna najnowszego dodatku.

Demo zawiera dwa poziomy z trybu singleplayer oraz dwie mapy dla trybu multiplayer. Zajmuje 733 MB, nie pozostaje nic innego jak życzyć wysokich transferów, a potem miłej zabawy.

Zapraszam do komentowania.
Ja ,chociaż demko mam od wczoraj, jeszcze praktycznie nie grałem poza chwilką w sieci DM_Blink.

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #1 : Październik 17, 2007, 08:25:32 ť

JA bym miał już dziś gdyby nie ta głupia rzecz że jak zapauzujesz pobieranie to musisz je pobierać od nowa! Brat niewiele myśląc zrestartował mi liveboxa i 80% pobierania szlak trafiło!

Sephiroth
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #2 : Październik 17, 2007, 10:30:01 ť

sam jeszcze w Overdose to nie gralem ale kumpel od gry po sieci sciagnal i mowil ze kaszana na maksa .... niestety :/

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #3 : Październik 17, 2007, 11:24:49 ť

Hm...

Właśnie zagrałem i "przeszedłem" całego singleplayera, w sumie wygląda to tak jak się spodziewałem. Czasami trochę mocno kolorowo (bajkowo?). Stare bronie (np. painkiller, bełtacz, shotgun) zyskały nowy wygląd, ale działają po staremu. Są starzy przeciwnicy, ale i sporo nowych. W sumie ma to sens, że nie jest to kontynuacja historii Daniela. Ciekawostką jest, że nasz bohater w trakcie gry mówi Mruga

Co do multiplejera to nie będę oceniał, bo trochę byłem zagubiony z broniami, która jest którą i właściwie grałem tyle co nic.
Trochę śmiesznie wygląda, że jest trzy razy więcej graczy na serwerach grających w demo niż w PK 1.64 Mruga
Zdziwiłem się, że wszystkie serwery korzystają z mapy DM_Blink, więc sprawdziłem DM_Sphere - ciekawe rozwiązanie z tymi kulami tam zastosowano, ale zapewne niegrywalna mapa.

Jak znam życie to rzeczywiście dodatek ten zostanie konkretnie zjechany przez graczy

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #4 : Październik 18, 2007, 03:43:45 ť

Zazdroszczę ci że już masz demko a już bym grał gdyby nie głupota młodszego brata (szczyla na sto dwa). Przy 80%  zachciało mu sie restartu liveboxa i wiesz jak sie to skończyło.. tutaj raczej nie spauzujesz pobierania. Póki co mam 13% powinienem mieć to o 21.00. Wkurzyłem się wczoraj tottalnie. Pytanko z którego serwa pobrałeś demko? Bo podobno któraś tam instalka jest zła.

mookid
Zagubiona dusza
*

= 7 =

Ť Odpowiedz #5 : Październik 23, 2007, 07:07:38 ť

zagrałem w singla sprawdziłem mp i jestem rozczarowany... bronie jakieś "szamanistyczne" mapy jak z alicji w krainie czarów..  Smutny drażni mnie brak czegoś co przypominałoby kołkownicę.. mam nadzieję ze pełna wersja odmieni moje zdanie na temat overdosea. ale to już nie to co stary dobry PK, nie ma tego klimatu, może i jest poprawiony ale polacy zrobili by to lepiej.. jestem pewien

/|\ () () |{ ! |)

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #6 : Październik 23, 2007, 07:22:25 ť

Tak na razie pokrótce: mi się singleplayer podobał ze względu właśnie na to, że nie jest kolejnym Painkillerem z 2004 roku a jednocześnie, że nie ucieka i nie robi z tego całkiem innej gry. Miło było pograć na nowych poziomach w singleplejerze.
Nie podobają się mi zielone literki w menu i wolałbym stare bronie w multiplejerze, bo nowych chyba już nie pojmę.

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #7 : Październik 23, 2007, 07:28:23 ť

Nie jest tak źle. Plusy gry to:

- nowe bronie
- poprawiona grafika (widać to w efekcie załamywania się światła i odbić od powierzchni)
- fajny efekt łusek wypadających z karabinku... naprawdę one upadają na ziemie i się turlają pełna fizyką havok
- zbilansowany multiplayer (raczej ci super gracze nietykalni już nie będą po zmianie broni czyli nawet słaby gracz coś ustrzeli przynajmniej moim zdaniem)
-Wygląd bohatera... bajerancki

Minusy:
-Gdzie jest Daniel!
-Gdzie nasze stare bronie!
-Gdzie te obiecane nowe karty tarota ( w demku zdobyłem dwie karty i obie występują w podstawce)!
-Niektóre lokacje na singlu i multi ( w singlu  ten magiczny las to już lekkie przegięcie a mapa DM_sphere to już totalne dno... przy większej ilości graczy lag jak skurw...)!

To tyle PS: Wstępny opis broni masz tutaj: http://painkiller.ugu.pl/weapons/overdose
i kiedy sprawdzałem Pompę to widać że jej pierwszy tryb działa jak szybkostrzelna kołkownica. Udało mi się ukrzyżować na singlu jedną postać do ściany a dziury po pociskach są identyczne co po kołkach.

Painkiller999
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #8 : Październik 29, 2007, 01:52:10 ť

Hehe Paindemonium dla mnie plusem nie jest poprawiona grafika bo żeby gra płynnie chodziła muszę grać na dosłownie NAJNIŻSZYCH USTAWIENIACH więc wszystko jest co najmniej przeciętne Smutny Lecz poza tym w całkowitości zgadzam się z twoimi plusami i minusami. Lecz mimo minusów Painkiller rządzi!! Brawo dla Czechów!!

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #9 : Październik 29, 2007, 06:03:58 ť

Jakie brawo? Oni każą sobie płacić za MOD do PK prawie 100 złotych :] Nie dość że robili na gotowcu to ejscze jest to mod  który został okrzyknięty dodatkiem.

Painkiller999
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #10 : Październik 30, 2007, 07:56:23 ť

Narzekasz, że karzą płacić sobie stówę bo u nas było za 20 zeta. Co byś powiedział gdyby podstawowy Painkiller kosztował u nas 150 zł?? Cieszył byś się, że nowy jest tańszy tak jak zresztą cieszyliby wszyscy łącznie ze mną. Ale poza ceną liczy się możliwość pogrania w dobrą grę za którą wybulisz trochę kasy i nie będziesz tego żałował bo to się liczy. Taka jest moja opinia może ktoś ma inną. Chętnie ją poznam.

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #11 : Październik 30, 2007, 09:13:59 ť

Ale nie zapominaj o jednym.. to miał być darmowy mod a w krótkim czasie przed wyjściem tego moda Dreamcatcher zrobiła z tego dodatek płatny. To chyba pierwszy płatny mod do gry sprzedawany na nośniku. Za co oni każą sobie tyle płacić skoro mod stał na gotowcu Pain engine. Bronie te same ale zmodyfikowane przyjrzysz sie ectoplazmiterowi to zobaczysz że to kołkownica  a wśród nowych potworów, które większość z nich to totalny mix graficzny starych potworów bardzo dobrym przykładem jest żołnierz wojny secesyjnej w demku. Gra jest fajna i kupie za te 100 zeli ale ja już widzę że to nie jest ten PK co kiedyś. Zrobili z tego Serious Sama na lepszym silniku i z bardziej satanistyczną fabułą.

Chabi
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #12 : Listopad 04, 2007, 03:26:27 ť

No cóż, nie za bardzo mi sie to podoba. Jeśli będzie kosztowało więcej niż 20 plnów to na pewno nie kupie. Bronie są prawie te same tylko wygląd się zmienił. Nawet moja siostra (7 lat może dziwne że lubi PK, ale sie ciesze bo nie gra w barbie czy inne muminki ) zauważyła ogromne podobieństwo broni ("Ej przecież to zielone leci jak kołek"). Drugi poziom mi sie nie podoba, wogóle nie pasuje do PK. Ogólnie schrzanili, ale może zagram i zobacze czy Belial zostanie nowym władcą piekła jak już się zemści .

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #13 : Listopad 04, 2007, 04:17:52 ť

Nadal syfi modem ale po zagraniu pełnej wersji stwierdzam że chyba oryginałkę kupie do kolekcji. Niektóre poziomy są dość dynamiczne a niektóre maja te atmosferkę jak np Katalkizm. Puki co 4 poziomy  przeszedłem teraz tylko zrobię coś na necie i się pouczę i wracam do zemsty Beliala na Sammaelu bo z tego co wysłuchałem z intra to właśnie ten znany nam z Podstawki zleceniodawca coś zawinił.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #14 : Listopad 05, 2007, 10:51:52 ť

Ten pan grał w demo i miał ponoć powiedzieć "What! No Stakes!"

Strony: [1] 2
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS