Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 10:02:30 *
Witamy, Go¶ć. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualno¶ci: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1]
Drukuj

Autor W±tek: Problem z uruchomieniem  (Przeczytany 5756 razy)
TheGrim
Zagubiona dusza
*

Wiadomo¶ci: 4

« : Sierpień 12, 2008, 08:39:38 »

Jest to na razie drugie forum na którym proszę o możliw± pomoc. Mam problem z uruchomieniem Painkillera jak również dodatku BOOH, problem objawia się tym, że po kliknięciu na ikonkę jedyne co się pokazuje to reklamówka/symbol pierwszej firmy i zwis, nic więcej się nie dzieje, gra nie idzie dalej, czasem dzieje się tak od razu, czasem po upływie kilku sekund. Zmiana ustawień w grze odpada w tym momencie, sterowniki, tak samo stare z płyty dodanej do karty jak i ze strony producenta karty niczego nie zmieniaj±, odinstalowanie i zainstalowanie gry ponownie też nie działa, odinstalowywanie programów mog±cych wchodzić w konflikt (np. NERO) też nie działa, ustawianie koligacji dla tego procesu próbowałem.
Mój sprzęt:
Procesor AMD Athlon 64X2 4400+
GF 8600 GT
2GB RAM
DirectX 9.0c
DĽwięk zintegrowany.
I prosiłbym o nie komentowanie sytuacji tekstem "zmień grafę/kup lepszego kompa" itp. bo to dziecinne, jak kto¶ nie umie pomóc i nie potrafi doradzić to niech się nie odzywa i da co¶ powiedzieć tym, którzy mog± co¶ doradzić.
Dziękuję.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Wiadomo¶ci: 836

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #1 : Sierpień 12, 2008, 09:01:47 »

Jaka wersja podstawowego Painkillera (np. patch, sk±d)?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 12, 2008, 09:06:10 wysłane przez Ye-back » Zapisane

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Wiadomo¶ci: 859

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #2 : Sierpień 12, 2008, 09:09:30 »

Albo powiedz z jakiej serii masz te grę. Ekstra klasyka itp.

TheGrim
Zagubiona dusza
*

« Odpowiedz #3 : Sierpień 12, 2008, 09:20:15 »

Mam osobno Painkiller i osobno dodatek, żadna ekstra klasyka/black edition. Patch niczego teżnie daje, nieważne w jakiej wersji. O dziwo na starszej konfiguracji (Duro 1,3 GHz 512 RAM GF 4 4200 128) gra dawała radę, czasem przycinała, ale spokojnie dało się grać, teraz po zmianie komputera nie chce ruszyć, wiem że czasem może to być spowodowane win± wła¶nie nowego sprzętu, bo czasem gra nie jest z nim kompatybilna, a patche/sterowniki niczego nie naprawiaj±.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #4 : Sierpień 12, 2008, 09:51:53 »

Niestety nie mam pomysłów więcej. Czy jakie¶ inne gry działaj± (a może dla samego testu spróbować by demo Painkillera)?

TheGrim
Zagubiona dusza
*

« Odpowiedz #5 : Sierpień 12, 2008, 11:01:53 »

Jeżeli chodzi o gry, to te starsze sprzed 2000 roku działaj± normalnie, może jedynie pojawiaj± się drobne błędy graficzne (jak znikaj±cy pasek życia w Tomb Raider ), co do nowszych gier, to albo nie mogę ich uruchomić w ogóle, albo czasem pojawiaj± się błędy. Więc podejrzewam, że to wina jednak sprzętu mimo wszystko, tylko obawiam się że tego nie przeskoczę.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
« Odpowiedz #6 : Sierpień 13, 2008, 05:27:45 »

Jeszcze przyszła mi do głowy klasyczna opcja zainstalowania PK kiedy¶ na nowo zainstalowanym systemie Windows (może aktualnie w nim jest co¶ spaczone) Mruga

PiotrK
Potępiona dusza
**

Wiadomo¶ci: 73

plejer

« Odpowiedz #7 : Sierpień 13, 2008, 08:49:32 »

Może zainstaluj K-Lite Mega Codec Pack, ja po formacie chyba miałem to samo.

Mammoth
Król piekieł
Potępieniec

Wiadomo¶ci: 205

Administrator forum

« Odpowiedz #8 : Sierpień 13, 2008, 11:30:32 »

Jeste¶ "¶wieżo" po instalacji Windowsa?
Chyba nie, ale spytać można
Mam tylko 2 domysły:
1) Wiadomo, że z PK s± problemy na prockach wielordzeniowych. ¦ci±gnij optymalizator do Procesora AMD Athlon x2 "AMD Dual-Core Optimizer"
2) Wadliwie zainstalował się Windows (bo sterowniki raczej nie) i może wymagany jest format?

TheGrim
Zagubiona dusza
*

« Odpowiedz #9 : Sierpień 14, 2008, 05:18:11 »

Spróbuję tego Dual-Core Optimizer, problem z Windowsem odpada, stawiam raczej na gryzienie się z kart±, albo wła¶nie problemy z dwurdzeniowym procesorem, bo w niektórych grach żeby normalnie grać musiałem wył±czać koligację, bo gra chodziła za szybko (jak demko Tomb Raider Legend/Anniversary), albo gra przeskakiwała do przodu, jakby się dławi±c zbyt duż± ilo¶ci± klatek (Loki, NFS PRO, Rome Total War).

Strony: [1]
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS