Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 06:25:39 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1]
Drukuj

Autor Wątek: Black/Night/Marathon Movie  (Przeczytany 6838 razy)
Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť : Luty 17, 2009, 04:18:51 ť

Jeszcze niedawno odbył się niewielki turniej zwany Black/Night/Marathon, a już jest w przygotowaniu druga edycja tej nieco chaotycznej rozgrywki FFA w Painkillera. Dostałem zlecenie od organizatorów na przygotowanie jakiegoś filmiku z tej okazji i wraz z rozpoczęciem całego maratonu, kilka osób siedziało na spektatorze i nagrywało całe wydarzenie z kilku perspektyw. Dziś po kilku męczących tygodniach materiał jest poskładany do kupy i z dumą mogę zaprezentować mój najdłuższy i najtrudniejszy do zrealizowania projekt.

Przede wszystkim nie należy mylić filmu z typowym fragmovie, na pewno zawarte w nim fragi nie są rewelacyjne. Celem filmiku było ukazanie całego maratonu oczyma gracza jak i obserwatora, przedstawienie chaotycznej akcji, jaka ma miejsce zazwyczaj w trybie FFA.

Drugim celem filmiku było promowanie pewnego zespołu Death Metal / Hardcore zwanego Dim Splendor, o którym nie raz poruszałem temat na forum. Jest to zespół grający dość ciężki metal w skład, którego wchodzi mój stary kumpel z czasów podstawówki i gimnazjum. Pragnąłem jakoś pomóc wschodzącym gwiazdom, jako że już niedługo ma się ukazać ich pierwszy album zwany Praesent Sceierisque a jako że dostałem pozwolenie na użycie w filmiku kilku ich utworów, nie można było przepuścić takiej okazji.

Specjalne podziękowania przy tym projekcie kierowane są przede wszystkim do zespołu, który jest odpowiedzialny za cały podkład muzyczny w filmiku, a że pierwszy raz tworzyłem materiał wizualny pod tak mocny metal, nie było łatwo. Także podziękowania kierowane są do Ye-Backi i Nikity PL, którzy zaopatrzyli mnie w większość materiałów.

Wracając do Black/Night/Marathon wszelkie informacje odnośnie pierwszej edycji oraz przygotowywanej już kolejnej można znaleźć tu.

Co do filmiku jak zwykle przygotowałem dwie wersje w zależności, kto jaki ma Internet. Filmik trwa prawie 8 minut i zapewne jest najbardziej dynamiczny ze wszystkich, jakie zrobiłem. Tym razem skupiłem się na ciężkiej atmosferze niż mrocznej jak to miało miejsce w poprzednich produkcjach. Ocena należy do Was.

BNM (Low Quality) 36.9 MB
BNM (High Quality) 142 MB

<a href="http://www.youtube.com/v/PGZqyXoU1Vk&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;color1=0x5d1719&amp;color2=0xcd311b" target="_blank">http://www.youtube.com/v/PGZqyXoU1Vk&amp;hl=pl&amp;fs=1&amp;color1=0x5d1719&amp;color2=0xcd311b</a>

Mammoth
Król piekieł
Potępieniec

Administrator forum

Ť Odpowiedz #1 : Luty 17, 2009, 05:22:59 ť

Czemu nic nie wiem?

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #2 : Luty 17, 2009, 05:32:58 ť

Abe, bo tym razem nie było nic dogrywane do intro/outro

Pain, rzucaj studia, zostań filmowcem
Niesamowite dopasowanie obrazu do dźwięku i to zakończenie z biurkiem - lepsze niż sobie wyobrażałem

Good Job

BARMAN2005
Zasłużony
Potępiona dusza

Ť Odpowiedz #3 : Luty 17, 2009, 06:02:26 ť

Ściągłem to 554MB i ZONK, archiwum jest uszkodzone... :/ Może to przez mojego menadżera pobierań (wtyczka do FF) nie wiem, ale na wszelki wypadek sprawdźcie to?

--
BARMAN2005

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #4 : Luty 17, 2009, 06:20:12 ť

Nom, wina po naszej stronie,10 minut i powinno być.

Destro
Król piekieł
Zagubiona dusza

Ť Odpowiedz #5 : Luty 17, 2009, 09:32:04 ť

Film dobry ale czegoś jednak mi tu brakuje. Może ta muzyka za ostra momentami nawet jak do pk ;> A tak poza tym to znajome ksywy na filmiku, wypadałoby coś chociaż pospecować

Destro

pa1ner
Potępieniec

Ť Odpowiedz #6 : Luty 18, 2009, 10:11:02 ť

Film dopracowany, widać każda godzinę nad nim spędzoną. 6/5

BARMAN2005
Zasłużony
Potępiona dusza

Ť Odpowiedz #7 : Luty 18, 2009, 11:27:53 ť

No, ładnie, ładnie. Początek z mrówkami na ekranie świetny, muzyka wspaniale pasuje do tych wielkich komnat oddając ich rozmiar, następnie logo filmiku z dźwiękiem kowadła - taki moment oczekiwania i napis stopniowo wyłaniający się z efektem outer glow (przynajmniej tak to się nazywa w PS). Dalej kołysząca się kamera, która oddaje świetnie wibracje bębnów i strun gitar. Mrugnięcie ekranu i akcja, muzyka zaczyna się rozkręcać. Trochę męczące wydają się powtarzające w koło mrugnięcia  i szumy przy kolejnych fragach, czasem staje się to monotonne i po prostu nie widać dokładnie co się dzieje (no cóż miało pasować do muzyki więc pasuje, coś za coś). Widzę, że graliście na mapach z Overdose, ale były one chyba przeniesione do pierwszej części PK? Zakończenie filmiku bardzo kreatywne, kto podsuną ten pomysł? Ekran monitora mógłby być troszeczkę ciemniejszy (mniejszy kontrast) tak aby nie odstawał od reszty obrazka, wpasowując się do niego. Czcionka do creditsów spoko. Moja ocena 5-/5.

Reklama płyty Dim Splendor na koniec - może ktoś się zainteresuje. Mruga
Ť Ostatnia zmiana: Luty 18, 2009, 11:29:40 wysłane przez BARMAN2005 ť Zapisane

--
BARMAN2005

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #8 : Luty 20, 2009, 08:44:43 ť

Widzę, że graliście na mapach z Overdose, ale były one chyba przeniesione do pierwszej części PK?
Były mapy powstałe na bazie map i poziomów z podstawowej wersji PK, BooH i Overdose (ta ostatnia była najliczniej prezentowana). Fajnie się mi ogląda takie fragowanie na mapach, których nie było na wcześniejszych painkillerowych produkcjach filmowych :]

Zakończenie filmiku bardzo kreatywne, kto podsuną ten pomysł?
To taki pomysł w sumie jeszcze z czasów BloodStorm.
Ť Ostatnia zmiana: Luty 20, 2009, 08:46:15 wysłane przez Ye-back ť Zapisane

assassin
Zagubiona dusza
*

live and let die

Ť Odpowiedz #9 : Luty 23, 2009, 12:20:34 ť

Na poczontku musze przeprosic Paindemonium ze na empeka.bplaced.net napisalem ze robi konkurencje (padam na kolana i scingam kapelusz)to najlepsza wspolpraca jaka moze byc dzieki za najlepsza film w dziejach pk zrobiles to super mam tyko 1 pytanko dlaczego jak to sciongnolem w high quality nie da sie tego otworzy nawet z najnowszym Itunes czy qicktime player pokazuje mi ze cos z tym nie gra nie potrafie tego odegrac widzialem to na low quality ale to nie jest to .Jeszcze raz dzieki za takie ladne uwiecznienie na you tube Lol2 Przytula mam nadzieje ze bedziesz miale rowniez czas na filmik z 2 edycji Black Night Marathon .Chcialem rowniez zapytac czy pomogom ci jakies materialy nagrywane na xfire juz wiem jak je sie nagrywa(jestem noob)chcialbym tez troszke pomoc przy takim fajnym filmie:D

assassin
Zagubiona dusza
*

live and let die

Ť Odpowiedz #10 : Luty 23, 2009, 01:13:42 ť

problem juz rozwionzalem odegralem to przez nero ale dzwiek musialem podlozyc przez winampa w high quality oglonda sie to 1000razy lepiej  Rotfl

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #11 : Luty 23, 2009, 05:44:49 ť

Wystarczy użyć K-Lite codeck i chodzi jak ta lala.
Mruga

assassin
Zagubiona dusza
*

live and let die

Ť Odpowiedz #12 : Luty 23, 2009, 11:32:25 ť

dzieki ye-back sciongnolem juz k-lite funkcjonuje bez bledu  Lol2 :cigarette:spoko jest/a tak na marginesie ktos mi moje pytanie z forum wyzucil chyba nie w to miejsce wpisalem sie hehe no coz zapytam jeszcze raz czy ktos potrafi przez patches dosrobowac black edition na overdosa ????????????????????????????????znalem kiedys goscia ktory potrafil to zrobic z wersji 1.35 ale niestety nie mam juz z nim kontaktu czekam niecierpliwie na odpowiedzi:)Mruga;D Pisanie

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #13 : Luty 23, 2009, 11:38:55 ť

Poszukaj na forum, gdzieś jest :]

Strony: [1]
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS