Jeszcze niedawno odbył się niewielki turniej zwany
Black/Night/Marathon, a już jest w przygotowaniu druga edycja tej nieco chaotycznej rozgrywki FFA w
Painkillera. Dostałem zlecenie od organizatorów na przygotowanie jakiegoś filmiku z tej okazji i wraz z rozpoczęciem całego maratonu, kilka osób siedziało na spektatorze i nagrywało całe wydarzenie z kilku perspektyw. Dziś po kilku męczących tygodniach materiał jest poskładany do kupy i z dumą mogę zaprezentować mój najdłuższy i najtrudniejszy do zrealizowania projekt.
Przede wszystkim nie należy mylić filmu z typowym fragmovie, na pewno zawarte w nim fragi nie są rewelacyjne. Celem filmiku było ukazanie całego maratonu oczyma gracza jak i obserwatora, przedstawienie chaotycznej akcji, jaka ma miejsce zazwyczaj w trybie FFA.
Drugim celem filmiku było promowanie pewnego zespołu Death Metal / Hardcore zwanego
Dim Splendor, o którym nie raz poruszałem temat na forum. Jest to zespół grający dość ciężki metal w skład, którego wchodzi mój stary kumpel z czasów podstawówki i gimnazjum. Pragnąłem jakoś pomóc wschodzącym gwiazdom, jako że już niedługo ma się ukazać ich pierwszy album zwany
Praesent Sceierisque a jako że dostałem pozwolenie na użycie w filmiku kilku ich utworów, nie można było przepuścić takiej okazji.
Specjalne podziękowania przy tym projekcie kierowane są przede wszystkim do zespołu, który jest odpowiedzialny za cały podkład muzyczny w filmiku, a że pierwszy raz tworzyłem materiał wizualny pod tak mocny metal, nie było łatwo. Także podziękowania kierowane są do
Ye-Backi i
Nikity PL, którzy zaopatrzyli mnie w większość materiałów.
Wracając do
Black/Night/Marathon wszelkie informacje odnośnie pierwszej edycji oraz przygotowywanej już kolejnej można znaleźć
tu.
Co do filmiku jak zwykle przygotowałem dwie wersje w zależności, kto jaki ma Internet. Filmik trwa prawie 8 minut i zapewne jest najbardziej dynamiczny ze wszystkich, jakie zrobiłem. Tym razem skupiłem się na ciężkiej atmosferze niż mrocznej jak to miało miejsce w poprzednich produkcjach. Ocena należy do Was.
BNM (Low Quality) 36.9 MB
BNM (High Quality) 142 MB