Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 06:27:50 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1] 2
Drukuj

Autor Wątek: Pain Paradise II - Pierwsze Kroki  (Przeczytany 10440 razy)
Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť : Kwiecień 27, 2009, 02:30:19 ť

Nadszedł czas by rozpocząć przygotowania do następnego filmiku z pod mojej ręki. Już od pewnego czasu zastanawiałem się nad tym by Pain Paradise miało kolejną odsłonę, lecz by efekt był udany muszą zostać spełnione pewne aspekty, które zależą od waszego zaangażowania. Fragmovie planuje na koniec wakacji (możliwe, że termin będzie wcześniejszy lub późniejszy jak to mówiłem wszystko zależy od was) a tym razem fragi będą zbiorowe, czyli każdy, kto uwieczni na swoim demku jakiś niezwykły frag, ma szansę pojawieniu się w filmiku. By Pain Paradise II było godnym następcą, musi mieć naprawdę dobre fragi, dobrą muzykę i musi trwać dłużej. Każdy może w pewnym sensie brać udział w tym przedsięwzięciu, wystarczy tylko nagrać naprawdę dobre fragi. Ważne jest to by ta informacja też wyszła polską scenę Painkillera.

Najważniejsze jednak jest dostosowanie się do ustawień konfiguracyjnych wytyczonych przeze mnie, gdyż wiele osób gra na ubogim w efekty configu a demka w Painkillerze mają to do siebie, że nie da rady potem je odpalić przy ich odtwarzaniu. Tak, więc wszelkie efekty (krew/wybuchy/pozostające ciała/dym itp.) były włączone podczas gry wieloosobowej. Wysoka jakość nieba czy inne urozmaicenia też mile widziane, ale przede wszystkim widoczna broń postaci.

Pozostaje jeszcze kwestia utworów muzycznych, które będą rozbrzmiewać podczas masakry. Jeśli ktoś zna naprawdę fajne utwory pasujące do tego typu filmiku, niech się nie wstydzi i zapoda tytuł/link do utworu. Należy pamiętać jednak by utwory miały bardzo podobny nastrój do tego, który użyłem w pierwszej części a będą mi potrzebne teraz nawet trzy ze względu na wydłużenie czasu trwania filmu.

Mam nadzieję, że znajdą się chętni do współpracy nad tym projektem i informacja rozniesie się po całej scenie Painkillera. Nie pozostaje mi tylko nic innego jak czekać na rezultaty. Wszelkie propozycje proszę pisać w temacie na forum.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #1 : Maj 01, 2009, 09:07:04 ť

Dwie kwestie:

1) Sam sK1p do mnie zagadał o co chodzi z Pain Pardise II, to mu opowiedziałem o co kaman i stwierdził i trzymał się zdania, że demka są złe, bo np. się tną i on preferuje tylko spektatorskie fm z PK, gdy mu wspomniałem, że chodzi o to by każdy oglądający wiedział o co chodzi to mniej więcej przytaknął, ale go to nie przekonało :]

2) Przy okazji dwa linki muzyczne
http://www.youtube.com/watch?v=nsEVXvK8nw0
http://www.youtube.com/watch?v=gTwcPADjffo

:]

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #2 : Maj 01, 2009, 09:22:40 ť

Zespół drugi jest niezły przejże inne ich utwory bo jeden to za mało bo lekko przykrótki. W wolnym czasie kiedy zbierałem myśli i (uspokajałem nerwy) Przygotowałem 3 utwory jednego zespołu, które by się nadawały. Jest to black metal ale nie przesadny a nastrój w tych utworach naprawdę daje kopa. Zespól "Keep Of Kalessin" 3 utwory (jeśli będą fragi to będzie więcej). Utwory mogą się wydać troszkę za mocne ale to nie jest ostateczna wersja ale na pewno wykorzystam słynnego Kolossusa do intra (pierwsza minuta) oto utwory oceńcie:

Kolossus (pierwsza minuta do intra i podobna melodia w środku utworu jako trailer)
http://www.youtube.com/watch?v=FGlWykUMbKA

Fragi podkład muzyczny ( Mają wiele podobnych utworów co ułatwi mi sprawę ich łączenia gdyby fragów było więcej)
http://www.youtube.com/watch?v=ylQdpv8Ua1M

Creditsy (ma fajny nastrój i melodia podobna co w poprzednim utworze co ładnie będzie się zlewać)
http://www.youtube.com/watch?v=FBh-h4cUyHc

Ť Ostatnia zmiana: Maj 07, 2009, 12:19:01 wysłane przez Paindemonium ť Zapisane

pa1ner
Potępieniec

Ť Odpowiedz #3 : Maj 08, 2009, 10:19:21 ť

Ten kawałek pod fragi, nie rzuca sie w ucho, nie ma nic szczególnego.
Ale ja sie nie znam.
http://www.youtube.com/watch?v=nsEVXvK8nw0
Ten kawałek jest fajny, ale czy nie za ostry? Ma to coś.Sam nie wiem.

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #4 : Maj 09, 2009, 09:54:50 ť

http://www.youtube.com/watch?v=gTwcPADjffo pobrałem 2 ich ostatnie albumy (prócz z 2009) i jest z czego wybierać. Możliwe że któreś z tych utworów wybiorę lub kilka.

BARMAN2005
Zasłużony
Potępiona dusza

Ť Odpowiedz #5 : Maj 10, 2009, 03:30:22 ť

Powyższy utwór bardzo mi się podoba.

--
BARMAN2005

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #6 : Maj 10, 2009, 05:24:25 ť

Troszkę nie ta tematyka "California" ale inne ich utwory tez są ciekawe i spróbuje coś wykombinować. Może któreś się nadadzą.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #7 : Maj 10, 2009, 07:36:05 ť

Troszkę nie ta tematyka "California"
.. ale dobre,więc warto rzeczywiście szukać w tej twórczości.

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #8 : Maj 11, 2009, 02:09:17 ť

Nadal jednak to nie to. Troszkę za słodko i brak tego klimatu nadal. Szukajcie bo może ten jedyny się trafi.

Konrad_Elite_PL
Zagubiona dusza
*

HL PK DooM są THE BEST!!!

Ť Odpowiedz #9 : Maj 12, 2009, 04:22:00 ť

Mogę zaproponować parę utworów rockowych:

Slipknot Wait and Bleed
Static X Skinnyman
System of a Down BYOB
Drowning Pool Lets the bodies hit the floor

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #10 : Maj 13, 2009, 09:46:15 ť

Odpadają. Na razie trzyma się to co zapodał yebacka ale to nadal nie ideał.

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #11 : Maj 20, 2009, 09:31:38 ť

Dzisiaj trochę się narozmawiałem na przeróżne tematy z SYSem aż w końcu zeszliśmy na temat PP2. Najpierw napisał to samo co sK1p, a otem że z chęcią pomoże, ale dopiero jak będzie miał internet przy którym da się grać w sieci - na razie gra tylko w singleplayera. Poradził też by dać znać na forum DreamCatcher'a, mozliwe że znajdą się chętni - jutro dam znać - dziś mi się nie chce:]

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #12 : Maj 21, 2009, 05:31:37 ť

Powtarzam. Sensu nie ma nagrywać tego na żywca bo musiałby być to naprawdę duży angaż. Demka dają możliwość nagrania fragów przez każdego.

pa1ner
Potępieniec

Ť Odpowiedz #13 : Maj 21, 2009, 02:18:20 ť

Więc tak DevilDeviler raczej trudno przebic ale chociaz sprobuje. Przypomnialem sobie o zespole ktory moze sie nadac, nie ma w nim nic słodkiego. Krzywy Sam zespol gra perfekcyjnie, zgranie zespolu robi wrazenie, nie ma tutaj trickow z przeciaganiem "eee" lub "yyy" przez wokal. bardzo mi sie podoba styl zespołu.

Z swierzutkiej płytki z 2008.
The Teeension!
http://www.youtube.com/watch?v=hH_xUpEASuc&feature=channel_page

a tutaj extra piosenka z tejze plyty po niemiecku
http://www.youtube.com/watch?v=ylUa8XR_HPI

Paindemonium
Władca Bólu
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

Time For Pain

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #14 : Maj 21, 2009, 06:35:58 ť

Spoko grają ale za wolno z deka i coś za bardzo smierdzi deathmetalem ( zasada silnika malucha w tle zamiast perkusji ) a ten drugi utwor zjechal mnie bo jeszcze nie słyszałem takiego wokalu po niemiecku xD. Szukajcie dalej ale już mi coraz częściej zapodajecie naprawdę ciekawe kawałki.

Strony: [1] 2
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS