Maj 23, 2025, 11:50:49
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności
: SMF - Just Installed!
Painkiller
Painkiller
Problemy
(Moderator:
Szowel
)
Problem z uruchomieniem Painkiller czarna edycja
Strony: [
1
]
« poprzedni
następny »
Drukuj
Autor
Wątek: Problem z uruchomieniem Painkiller czarna edycja (Przeczytany 10167 razy)
Kzk
Zagubiona dusza
Ť
:
Lipiec 14, 2009, 02:52:44 ť
Otóż mam problem z uruchomieniem gry. Tylko, że przetrząsnąłem internet i nigdzie nie znalazłem nikogo, kto by miał podobny. Gra nie uruchamia się ale pół biedy byłoby, gdyby chociaż jakiś błąd wyskakiwał... klikam dwa razy na ikonie i dosłownie NIC się nie dzieje. W menadżerze zadań tylko na chwilę pojawia się proces painkiller.exe a potem znika, bez żadnego błędu ani niczego innego. Gra wcześniej działała na tym samym komputerze bez problemu, tylko, że teraz miałem format, ale wszystkie sterowniki mam takie same jak wtedy bo mam je na płytach. DirectX też zaktualizowany do 9.0c. Reinstalka też nic nie daje, bo próbowałem z 50 razy. Zapora nie blokuje, nic nie daje również naiwne uruchamianie w różnych trybach zgodności, patchowanie gry też nie pomaga. Gra jest oryginalna, kupiona w empiku za uczciwie zarobione, okupione potem i krwią 20zł. Pomoc techniczna Cdprojekt raczej się nie spieszy z odpisaniem na mój problem a jak już to zrobi to założe się, że napiszą o aktualizacji DirectXa, reinstalce, albo ściągnięciu najnowszego patcha. Dlatego zwracam się z pomocą do forumowiczów tej zacnej stronki z prośbą o pomoc. Może ktoś miał podobny problem? Albo może znajdzie się ktoś kto wie jak to rozwiązać?
Z góry dziękuję
pa1ner
Potępieniec
Odp: Problem z uruchomieniem Painkiller czarna edycja
Ť
Odpowiedz #1 :
Lipiec 14, 2009, 04:50:06 ť
Znam ten ból, mysle ze Twoja wersja painkillera jest zniszczona. Format mogł nie wyczyscic do konca rejestru windows i jakies szczatki pozostaly po grze. Proponuje sciagnac ktores z dem z naszej zacnej stronki (
http://painkiller.ugu.pl/download/demos
) i jesli beda dzialaly bez zazrzutu, nie pozostaje nic innego jak kupic drugi raz Painkillera. Warto! Mozesz jeszcze sprobowac wgrac na inna partycje dysku, ale to raczej nigdy nie pomaga.
Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon
Painkiller
HV <=> HighVoltage
Ť
Odpowiedz #2 :
Lipiec 14, 2009, 08:13:47 ť
Ja też miałem taki problem swego czasu, ale nie pamiętam o co chodziło, bo się naprawiło. Może to głupie, ale przeskanuj mocniej komputer jakimś antywirusem innym niż posiadany przez Ciebie; a spróbuj też zainstalować najpierw 3 ostatnie patche a potem grę w to samo miejsce.
pa1ner
Potępieniec
Ť
Odpowiedz #3 :
Lipiec 14, 2009, 09:45:26 ť
Nic nie da przeskanowanie.. LoL szczatki gry zostaly w rejestrach systemowych, tam lepiej nie grzebac. Sa programy do porzadkowania tychze rejestrow. Wtf zawsze te patche polecasz a one nigdy nie naprawiaja. Pamietam jak mnie meczyles paczami :/
Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon
Painkiller
HV <=> HighVoltage
Ť
Odpowiedz #4 :
Lipiec 14, 2009, 10:12:28 ť
Cytat: PA1NER Lipiec 14, 2009, 09:45:26
Nic nie da przeskanowanie.. LoL szczatki gry zostaly w rejestrach systemowych, tam lepiej nie grzebac. Sa programy do porzadkowania tychze rejestrow.
OMG, "szczatki gry zostaly w rejestrach systemowych"
No ale załóżmy, że zostaje to w jakimś tam "rejestrze" i w czym to przeszkadza? Prawda jest taka, że wyraźnie jest napisane że gra się włącza a po chwili wyłącza, czyli może być też coś z plikiem "Painkiller.exe", można by spróbować scrackować grę.
Cytat: PA1NER Lipiec 14, 2009, 09:45:26
Wtf zawsze te patche polecasz a one nigdy nie naprawiaja. Pamietam jak mnie meczyles paczami :/
Nigdy? Nie pomagają z nie działającym Psycho? Nie pomagają z odpalaniem demek 1.64 gdy są odtwarzane w BE?
pa1ner
Potępieniec
Ť
Odpowiedz #5 :
Lipiec 14, 2009, 10:16:28 ť
Wiesz co to jest rejestr widnows? Chyba nie bardzo.
Nie widze gdzie "wyraźnie jest napisane że gra się włącza a po chwili wyłącza"
No w 75 % jest to daremny wysilek, patche raczej sa slabo zrobione i niweluja 10 % wad gry a daja nastepne 5 % :/ A psycho nie pomaga patch tylko podmienienie tej mapy.
Ť
Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2009, 10:26:32 wysłane przez PA1NER
ť
Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon
Painkiller
HV <=> HighVoltage
Ť
Odpowiedz #6 :
Lipiec 14, 2009, 10:25:25 ť
Cytat: PA1NER Lipiec 14, 2009, 10:16:28
Wiesz co to jest rejestr widnows? Chyba nie bardzo.
Nie chciałbyś wiedzieć jak wiele w przeszłości działałem tam. Posiadam na tyle zdrowego rozsądku, że wiem że problem nie polega na tym, że windows korzysta z danych, które zostały sformatowane tylko problem jest z aplikacją Painkiller, coś ją wyłącza, trochę pomyślunku!
Cytat: PA1NER Lipiec 14, 2009, 10:16:28
A psycho nie pomaga patch tylko podmienienie tej mapy.
Skoro napisałem, że pomaga to pomaga.
Konrad_Elite_PL
Zagubiona dusza
HL PK DooM są THE BEST!!!
Ť
Odpowiedz #7 :
Lipiec 14, 2009, 10:38:11 ť
Jeśli to akurat rejestry (co nie bardzo wierzę żeby to było) to możesz użyć CCleaner'a (Crap Cleaner) który usuwa Cookies,opróżnia kosz i kasuje rejestry (bardzo polecam prawdopodobnie przyspiesza pracę komputera ale u mnie tego nie zauważyłem),usuwa zrzuty pamięci,pliki tymczasowe, pliki dziennika Windows itd. Bardzo dobry program polecam.
pa1ner
Potępieniec
Ť
Odpowiedz #8 :
Lipiec 14, 2009, 10:41:18 ť
Widze ze doskonale wiesz o co kaman. Gry nie tylko instaluja sie w wskazanym folderze, instaluja sie takze w plikach systemowych. Dlatego nigdy nie kasuje sie samego pliku gry, tylko robi przez unistall. Formatowanie, domyslam sie, ze dotyczylo tylko partycji uzytkowych, a nie ruszalo partycji systemowych (windowsa). Prawdopodobnie to co zostalo na partycji systemowej uleglo uszkedzeniu co powoduje konflikt pomiedzy systemem a gra. Ponowne zainstalowanie nie podmienilo calkowicie rejestru poniewaz jest uszkodzony i wysyla systemowi falszywy komunikat. Moze byc 150 roznych wersji tego samego. Podsumowujac gra dla windowsa jest uruchomiona po kliknieciu, a w rzeczywistosci tak nie jest, dlatego nie ma komunikatu o bledzie. Wiem ze i tak nic nie rozumiesz i zaraz wyjedziesz z jakims sucharem, a ja nie odpowiem bo juz wszystko w tym temacie powiedzialem.
ZACZNIJ OD ZAINSTALOWANIA DEMA.
Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon
Painkiller
HV <=> HighVoltage
Ť
Odpowiedz #9 :
Lipiec 14, 2009, 10:44:04 ť
OK,
dla mnie to zdanie
Cytat: Kzk Lipiec 14, 2009, 02:52:44
Gra wcześniej działała na tym samym komputerze bez problemu, tylko, że teraz miałem format, ale wszystkie sterowniki mam takie same jak wtedy bo mam je na płytach
znaczy jedno:całkowita reinstalacja systemu wraz z formatem partycji systemowej.
Kzk
Zagubiona dusza
Ť
Odpowiedz #10 :
Lipiec 16, 2009, 08:18:18 ť
Oka, dzięki wszystkim za pomoc, popróbuję tego wszystkiego
GoodMusicForever
Zagubiona dusza
dfgbfdgbfdbgfd
Ť
Odpowiedz #11 :
Sierpień 05, 2009, 04:33:10 ť
O ile sie przyjrzalem problem dotyczy nie gry ktora chodzi idealnie, ale kursora ktory szarpie tak jakby co kilkanascie sekund, czy to moze byc spowodowane???
Zmniejszylem juz czulosc myszy do minimum
pa1ner
Potępieniec
Ť
Odpowiedz #12 :
Sierpień 05, 2009, 09:55:14 ť
/showfps 1
Wpisz w consolke ( klawisz [~] ) jak bedziesz tam mial wartosc ponizej 40, lub liczba bedzie sie nagle pomniejszac to wina gry. A jesli to wina myszki, to wez patyczek do uszu i dokladnie przeczysc laser, mialem podobny problem, okazalo sie ze jakims cudem do lasera dostal sie wlos, ktory uniemozliwial poprawne zczytanie danych przez laser
Strony: [
1
]
Drukuj
« poprzedni
następny »
Painkiller
Painkiller
Problemy
(Moderator:
Szowel
)