Painkiler - top
PainkilerPainkiler - topPainkiler - topPainkiler - topPainkilerPainkiler - topPainkiler - top
Painkiler
Maj 23, 2025, 03:00:57 *
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Aktualności: SMF - Just Installed!

Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Strony: [1]
Drukuj

Autor Wątek: Pałac-Hagia Sofia?  (Przeczytany 4042 razy)
DOT
Zagubiona dusza
*

Ť : Czerwiec 11, 2010, 05:45:57 ť

Mam pytanie: czy palac nie jest przypadkiem wzorowany na swiatyni Hagia Sofia? mam jedno zdjecie(http://www.pksb.com/blog/wp-content/uploads/2009/10/gte.06.jpg   niestety nie udalo mi sie zrobic screenshota z gry Skwaszony), w dodatku te zolte potwory z mieczami mowia cos w stylu 'Allach Akbar', a ci z tarczami maja krzyze  na wlasnie tarczach... Czy to nie nawiazaje przypadkiem do zdobycia Konstantynopola ((I)Stambulu)?Przeciez Stambul podbili wlasnie muzulmanie, a na pomoc Konstantynopolom przybyli (niestety, niezbyt licznie... ^^) krzyzowcy!!!
Czy uwazacie to za ciekawostke?

p.s. Kiedy wpiszesz w konsoli 'pkgod' pojawi sie 'jestes bogiem. wyobraz to sobie...' http://www.youtube.com/watch?v=gXEgnQ5AYD8 zremixowane, gdyz w orginale sa wulgi (obejrzyj orginal, jesli sie odwazysz... )

Ye-back
Satanizator
Król piekieł
Większy demon

Painkiller

HV <=> HighVoltage

Zobacz profil WWW
Ť Odpowiedz #1 : Czerwiec 11, 2010, 10:16:05 ť

1. Nie wiem jak to się stało, że nie ma o tym pałacu na stronie informacji, ale pamiętam jak w robocie miałem dokładnie tę fotę i miałem dodać, ale pewnie nie dodałem bo nie miałem na porównanie zrzutu z gry i uleciało...

2. No a jestem bogiem wyobraź to sobie zapewne wzięło się właśnie z tego tracka, no ale myślałem, że to fakt oczywisty :].

DOT
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #2 : Czerwiec 12, 2010, 07:14:38 ť

Ad2: no wiesz, nie kazdy slucha hip-hopu i gra w PK jednoczesnie... ^^

Mammoth
Król piekieł
Potępieniec

Administrator forum

Ť Odpowiedz #3 : Czerwiec 14, 2010, 02:37:28 ť

Toć twórcy Painkillera wzorowali się właśnie na miejscach, które istnieją w prawdziwym życiu. Nie tylko ten pałac, ale i kilka innych budowli.

DOT
Zagubiona dusza
*

Ť Odpowiedz #4 : Czerwiec 14, 2010, 07:23:34 ť

No -  to i ja wiem, ciezko jest tylko dokladnie okreslic te rzeczywiste miejsca.  Co z tego ze widze palac i wiem ze jest wzorowany na swiatyni, skoro nie wiem o jaka dokladnie swiatynie chodzi?

ArtystaMalarz
Potępieniec

Ť Odpowiedz #5 : Lipiec 01, 2010, 10:43:41 ť

jak ja wklepuję sobie kod na godmoda to mi wywala napis:godmodewł

alcatraz10
Potępieniec

Ť Odpowiedz #6 : Lipiec 17, 2010, 11:01:09 ť

Toć twórcy Painkillera wzorowali się właśnie na miejscach, które istnieją w prawdziwym życiu. Nie tylko ten pałac, ale i kilka innych budowli.

nie tylko kilka ale większość
np więzienie jest wzorowane na więzieniu Alcatraz
Babilon jest wzorowany na mieści o tym samym nazwie
obóz wojskowy na obozie w Rooswelt
pływające miasto na Wenecji
koloseum oczywiście na Rzymie

no i jest jeszcze wiele ale nie jestem wszystkich lokacji zpamiętać

Strony: [1]
Drukuj

Skocz do:  

Red Darkness Theme by husmen73 & Masterhan Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC MySQL | PHP | XHTML | CSS